UniCon 2013 03. – 04.08.2013.

Augusta sākumā mēs piedalījāmies UniCon 2013 - hobiju un interešu konvencijā - VEF kultūras pilī, prezentējot biedrību un tās turpmākos plānus. 

Mums bija stends, kurā izstādījām mazu daļiņu biedrības bibliotēkas krājumu, kā arī piedāvājām interesentiem radīt tēlu, kura aprakstu vai zīmējumu atsūtīt uz LFFB e-pastu. Interesantākos tēlus kādā īsā stāstiņā pēc tam iekļaus pašmāju autori. Svētdien notika prezentācija par biedrību, kurā pastāstījām par tās vēsturi un nākotnes plāniem.

Darbošanās stendā, sarunas ar interesentiem bija auglīgas. Mums izdevās ieinteresēt diezgan daudzus cilvēkus. Lauma Klintsone par pašas vadīto LFFB prezentāciju izteicās kritiski – vērtējot, kas un kā ir pastāstīts. Taču prezentācijā iekļautā dažādu filmu“atslēgcitātu” top 10 veidošana to padarīja interaktīvu un, mūsuprāt, veiksmīgi demonstrēja vienu no aktivitātēm, kādas notiek biedrības pasākumos.

LFFB biedre Vilhelmīne Ozoliņa kā viena no LARP kopienas pārtāvjiem Latvijā prezentēja šo hobiju interesentiem. Arī šī prezentācija tika vērtēta neviennozīmīgi, taču tās pašas grupas veidotā kabineta lomu spēle, ko vadīja Endija Bērziņa, pēc atsauksmēm spriežot, ir piesaistījusi jaunus potenciālus LARP spēlētājus.

Kopumā pasākumā bija pārtāvēts diezgan plašs interešu loks.

 

 

Tajā bija suvenīru tirdzniecības stendi, spēļu tirdzniecības veikalu stendi, kospleja konkursi, Warhammer un MTG spēļu turnīri, kaujas datorspēļu sacensība, anime filmu demonstrācijas. Bija sajūta, ka visu laiku kaut kas notiek, pat ja vienmēr nebija skaidrs, kas tieši.  Pasākums norisinājās visos trīs VEF kultūras pils stāvos. Piedalījās arī viesi no citām valstīm.

Prieks, ka pasākums izdevās. Par to paldies pelnījusi lela darba brigāde – kopskaitā veidotāju kolektīvs bija apmēram LFFB biedru saraksta apjomā. Un pirms pasākuma viņiem  bija ļoti labi izstrādāta mārketinga, reklāmas politika, ko pierādīja lielais apmeklētāju pieplūdums - domājams, ka kopā abās dienās pasākumu apmeklēja vismaz 300 cilvēki. Mums noteikti būtu ko mācīties no Unicon Latvia reklāmas daļas.

Krāšņi kospleja tērpi žilbināja un priecēja. Cilvēki tiešām bija centušies.

Daži nelieli mīnusi – nebija viegli pieejama programma ar to, kas un kur notiek. Tā parādījās pirmās dienas otrajā pusē, kad vadītāji bija izlasījuši vietnē facebook pirmos komentārus par pasākumu un ņēmuši vērā aizrādījumu par šo iztrūkumu. Arī norādes, uz kurieni jādodas, lai nokļūtu kādā no norises vietām, bija ļoti mazas, grūti pamanāmas un visas viennozīmīgi angļu valodā. Arī vadītāju uzrunas publikai pamatā angļu valodā, retu reizi tika pāriets uz krievu valodu. Ieteikums – nākošajā gadā šīs uzrunas sagatavot vismaz divās valodās, ņemot vērā, ka pasākumam ir starptautiska un ļoti daudzveidīga mērķauditorija.

Fona mūzika stendu telpās bija par skaļu, un mums kā stenda pārstāvjiem bija grūti visu dienu runāt paceltā balsī, stāstot par savām aktivtātēm. Reizēm parādījās meitenes ar megafoniem, lai informētu sanākušos par to, kas kur notiek, bet diemžēl arī megafons nepalīdzēja skaidri sadzirdēt. Bija skaidrs, ka meitenes kaut ko saka, bet ko?

Nebija pārdomāts, ar ko nodarbināt publiku, kura, apskatījusi notiekošās aktivitātes, neatrada līdz galam savu vietu tajās. Jo īsti darīt bija ko tiem, kas bija nākuši uz konkrētām norisēm pasākuma ietvaros. Ja pasākuma mērķis bija iepazīstināt publiku ar jauniem hobijiem, tad diemžēl jāsaka, ka tas izpildīts nepilnīgi.

Taču, ja pasākuma mērķis bija dot cilvēkiem telpu, kurā līdzās nodarboties katram ar savu hobiju, papriecāties par skaistiem tērpiem un vienkārši satikties, tad tas ir izpildīts ļoti labi.

Kopvērtējumā: Unicon komandai pēc veiksmīga sākuma ir vieta turpmākai izaugsmei, un arī LFFB noteikti ir gatava veidot ar šo komandu turpmāku sadarbību, gan aicinot viņus uz mūsu pasākumiem, gan apmeklējot viņu rīkotos, un īsas, neoficiālas sarunas par to tika aizsāktas pasākuma laikā. Tāpat arī pasākums ļāva mums satikt klubu “DnD Riga” un īsi aprunāties par iespējamu sadarbību nākotnē. Arī LFFB izpildīja savu galveno uzdevumu pasākumā, reklamējot biedrības aktivitātes un atrodot iespējamus sadarbības partnerus.

Fotogrāfijas no pasākuma var apskatīt šeit.