Lasīsim 2016-februāra beigas. 09.08.2021

Grāmatu apskats

Star Wars. Rokasgrāmata. I-VI daļa. Disney

Šis ir lielisks veids, kā izdzīvot pirmo sešu ‟Zvaigžņu karu” filmu notikumus vienas grāmatas ietvaros. Laipni lūdzam Galaktikas Republikā, kur norit spraigas cīņas starp Džediem un Sitiem! Uzzini, kas ir gaismas zobeni, izpēti ‟Nāves zvaigzni” un ‟Tūkstošgades piekūnu”, noskaidro, kā rodas kloni, kā atšķirt droīdu klases, kā mijiedarbojas tumšā un gaišā puse. Informāciju, stāstus un attēlus papildina arī aizraujoši uzdevumi – lai Spēks ir ar tevi, tos risinot!

Tulkoja: Dace Andžāne.

http://www.ackups.lv/lv/catalogue/view/starro

Džesija Bērtone. Miniatūriste

Nekas nepaliks apslēpts, kas netiks atklāts...

Kādā 1686. gada rudens dienā astoņpadsmit gadus vecā Nella klauvē pie grezna nama durvīm Amsterdamas bagātākajā kvartālā. Viņa ir ieradusies, lai sāktu jaunu dzīvi kā veiksmīgā tirgotāja Johannesa Branta sieva, taču viņu sagaida vien skarbā vīra māsa. Johanness parādās tikai vēlāk un pasniedz jaunajai sievai neparastu kāzu dāvanu – viņu nama miniatūru kopiju. To iekārtot tiek uzaicināta miniatūriste, kuras precīzie un smalkie mākslas darbi pavisam negaidītā veidā ietekmē reālās dzīves dubultniekus.

Pamazām Nella saprot, kādas briesmas apdraud ģimeni. Vai miniatūriste var ietekmēt viņu likteņus? Vai miniatūriste izvēlēsies viņus glābt vai pazudināt?

Skaists, reibinošs un satraucošas neziņas pilns stāsts par mīlestību un apsēstību, nodevību un sodu, šķitumu un īstenību.

Džesija Bērtone (Jessie Burton, dz. 1982) ir angļu rakstniece. Viņas debijas romāns “Miniatūriste” jau izdots vairāk nekā 35 valstīs, pārdots vairāk nekā miljons eksemplāru, izvēlēts kā “Gada grāmata” Waterstones (2014) un apbalvots ar neskaitāmām literārām balvām un nominācijām, tostarp ieguvis E. Kihlgren starptautisko balvu Itālijā (2015).

No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane.

Romāns “Miniatūriste” ir retums mūsdienās – tā ir skaisti sarakstīta, turklāt arī aizraujoša lasāmviela. Šī neaizmirstamā, maģiskā un pārsteidzošā grāmata ir lielisks atgādinājums, kāpēc iemīlējāt lasīšanu.

S. Dž. Vatsons, angļu rakstnieks

Džesijas Bērtones teksts ievelk lasītāju savos tīklos, un sižeta nemierīgā straume pārņem savā varā ar katras nākamās lappuses neziņas nepielūdzamo tvērienu. Pabeidzot lasīt šo grāmatu, mana pirmā reakcija bija nekavējoties lasīt to no jauna.

H. Kenta, austrāliešu rakstniece

Romānā “Miniatūriste” meistarīgi attēlota 17. gadsimta Amsterdama un tās pārtikušo iedzīvotāju ikdiena. Dž. Bērtones iztēles bagātais stāsts piesaistīs jo īpaši tos lasītājus, kam tuva mākslas pasaule.

BookPage

Brīnišķīgi aizraujoša lasāmviela, kas iepriecinās arī tos, kuri iemīlējuši romānus “Meitene ar pērļu auskaru” un “Vēja ēna”. Džesijai Bērtonei izdevušies sarežģīti, bet interesanti un kolorīti sieviešu tēli.

The Guardian

Romāna darbība noris septiņpadsmitā gadsimta Amsterdamā – pilsētā, pār kuru valda greznība, bagātība un despotiska reliģija. Šis ir meistarisks un spožs tālaika atainojums. Ļoti aizraujošs, skaisti uzrakstīts vēsturisks romāns.

Observer

http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/113171-miniaturiste.html

Rensoms Rigss. Pilsēta bez dvēseles

1940. gada septembris.

Desmit brīnumaini bērni bēg no briesmoņu armijas.

Viņiem var palīdzēt tikai viens cilvēks, bet šī sieviete ir iesprostota putna ādā.

Džeikoba Portmena neparastais ceļojums turpinās. Viņš kopā ar jauniegūtajiem draugiem dodas ceļā uz Londonu – pasaules brīnumu galvaspilsētu. Tur viņi cer izārstēt savu iemīļoto direktori mis Peregrīni. Tomēr šajā kara plosītajā pilsētā viņiem uz katra stūra uzglūn baisi pārsteigumi. Turklāt Džeikobam nākas pieņemt nozīmīgu lēmumu par savām jūtām pret Emmu Blūmu.

“Pilsēta bez dvēseles” ievilina lasītājus fantāzijas bagātā pasaulē, kur sastopama telepātija un laika cilpas, ērmu izrādes un būtnes, kas spēj mainīt veidolu. Šo pasauli apdzīvo pieauguši īpatņi un slepkavnieciskas nebūtnes, tur atrodas zvērnīca ar savādiem un noslēpumainiem dzīvniekiem.

Tāpat kā pirmajā romānā no sērijas par brīnumbērniem, arī šajā grāmatā apvienota aizraujoša fantāzija un vēl nekad nepublicētas fotogrāfijas, radot lasītājiem neatkārtojamu piedzīvojumu.

No angļu valodas tulkojusi Ligita Lukstraupe.

http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/110434-pilseta_bez_dveseles.html

Bens Goldeikrs. Sliktā zinātne

Kāpēc nekam un nevienam nevajag ticēt uz vārda.

Kāpēc viendien mediji ziņo, ka alkohols ir kaitīgs, bet jau nākamajā publicē rakstu par to, ka, ik dienu iedzerot glāzi sarkanvīna, uzlabojas sirds veselība? Kā gan zāles, kas dzīvībai bīstamu blakņu dēļ tiek izņemtas no tirgus, vispār tikušas apstiprinātas? Ja kaut ko “iesaka zobārsti” – kuri konkrēti tie ir? Un ja kaut kas ir “dermatoloģiski pārbaudīts” – kāds ir šīs pārbaudes rezultāts?

Kā lai vidusmēra cilvēks, kurš nav ne ārsts, ne bioķīmijas doktors, zina, kam ticēt un kam ne?

Grāmatā "Sliktā zinātne" Dr. Bens Goldeikrs ironiski un nesaudzīgi kritizē “fokuss-pokuss” medicīnu un tās popularizētājus. Lai ilustrētu “slikto zinātni”, viņš veic sekmīgu Bārbijas detoksikāciju, panāk, ka viņa mirušais kaķis kļūst par diplomētu “uztura speciālistu”, un bez žēlastības atmasko darboņus, kuri pozicionē sevi kā “medicīnas doktorus”. Goldeikrs ne vien norāda uz aplamībām un klaju krāpniecību, bet arī sniedz lasītājam kritiskās domāšanas instrumentus, ar kuriem pseidozinātni var atpazīt arī bez universitātes grāda dabaszinātnēs.

Izlasot grāmatu, uzzināsiet, piemēram,

- kādiem kritērijiem jāatbilst pētījumam un eksperimentam, lai to vispār varētu uzskatīt par vērā ņemamu,

- vai kombinētās vakcīnas tiešām izraisa nopietnus veselības traucējumus, kā dažkārt tiek apgalvots,

- vai zivju eļļa patiesi uzlabo veselību un smadzeņu darbību,

- vai alternatīvās dziedniecības metodes, piemēram, homeopātija, ir kas vairāk par placebo un

- vai cilvēces aizraušanās ar visu veidu “toksīniem” ir racionāla un (kaut nedaudz) zinātniski pamatota.

Dr. Bens Goldeikrs ir britu rakstnieks, žurnālists un ārsts, kurš specializējas pseidozinātnes atmaskošanā. Viņš nesaudzē ne farmācijas uzņēmumus un kosmētikas industriju, ne medijus, valdības ziņojumus, PR speciālistus un vienkārši sabiedrībā populārus “ekspertus”. Lielbritānijā plaši pazīstams kā laikraksta The Guardian slejas “Sliktā zinātne” autors. Strādā par epidemioloģijas pētnieku Londonas Higiēnas un tropiskās medicīnas skolā. Viņa darbs “Sliktā zinātne” kļuva par Lielbritānijā pārdotāko darbu populārzinātniskajā kategorijā un tulkots 25 valodās.

http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/105636-slikta_zinatne.html

Gajs Gevriels Kejs. Fjonavaras gobelēni

Guy Gavriel Kay. The Fionavar Tapestry

Pirms tūkstots gadiem gaismas apvienotie spēki uzvarēja. Tumšais dievs Rakots Mogrims tika gāzts un ieslodzīts varenā ragnatas kalna pazemē. Pirmā un brīnišķīgākā no Visuma pasaulēm Fjonavara iegrima mierā un labklājībā, no drosmes, niknuma un skumju laika bija palikušas tikai dziesmas un teiksmas.

Taču, ne nāve, ne laiks nav spējīgi valdīt pār to, ko iesauca par Pamatu Atpinēju. Un nāks diena, kad važas kļūs vaļīgas, nodzisīs Ginseratas Sargakmeņi un virs sašķeltā kalna virsotnes pacelsies ugunīga delna. Un pieci atnācēji no citas pasaules atnāks, lai uz visiem laikiem izmainītu Fjonavaras gobelēnus.

Triloģijas romāni:

Dzīvības koks / The Summer Tree (1984)

Klejojošā uguns / The Wandering Fire (1986)

Pats tumšākais ceļš / The Darkest Road (1986)

"Izcils sasniegums... Augstās fantāzijas kvintesence". (Locus)

"80. gadu galvenā fantāzija" (Fantasy Review)

"Šo lietu nav iespējams pārslavēt. "Fjornavaras gobelēni" ir darbs, ko cilvēki lasīs un pārlasīs. Šī grāmata var piespiest tevi lepoties ar to, ka tu strādā tajā pašā žanrā, kā tās autors". (Čārlzs de Lints)

https://fantlab.ru/work3189

Autorizēta mājas lapa.

http://www.brightweavings.com/

Mājas lapa.

http://www.guygavrielkay.ca/

Kajs Maiers. Bibliomantu laiks: Ceļa sākums

Kai Meyer. Die Seiten der Welt

«Katrai grāmatai ir savs noslēpums…»

Vairākus simtus gadu grāmatu neierobežoto spēku bibliomantu biedrība turēja noslēpumā. Burvestības, ceļojumi cauri laikiem un telpu - tā ir tikai maza daļa no tā, ko grāmatas var dot. Ar dažu grāmatu palīdzību iespējams pat izmainīt pagātni.

Furija Salanadera Ferfaksa ir bibliomantu dinastijas pārstāve, pats spēcīgākā burve senajā Rozenkreicu dzimtā, viņa jau daudzus gadus slēpjas no Adamanta akadēmijas aģentiem kļūdas dēļ, ko pieļāvusi pagātnē.

Ferfaksas ģimene medī un iznīcina "tukšās grāmatas", kas spēj nodzēst visu, kas kādreiz ir uzrakstīts uz Zemes. Taču viņiem ir ienaidnieki, daudz šausmīgāki par Akadēmiju, kas alkst pēc asiņainas atriebības...

Furija zaudē visu - mīļoto tēvu, jaunāko brāli, visu savu ģimeni. Vienīgais, kas viņai atliek - cīnīties. Galvenais, ka viņai blakus parādās uzticami draugi un mīlestība, kas gājusi cauri gadsimtiem.

Kurš ir īstais ienaidnieks? Kāda ir cena par brāļa glābšanu? Ar ko draud ekslibri sacelšanās? Kāpēc Antikva tik izmisīgi cenšas iegūt Zībenšterna grāmatu? Par ko cīnās Libropolises dumpinieki?

Piedzīvojumi sākas - laipni lūdzam grāmatu pasaulē, Bibliomantu laiks ir atnācis!

https://www.livelib.ru/book/1001420417

Lapa par autoru.

http://authors.simonandschuster.com/Kai-Meyer/23046769

Bleiks Kraučs. Bēgļi. Ne šīs zemes spīdums

Blake Crouch. Run

Šī romāna sižets pilnīgi varētu kļūt par lielisku priekšvēsturi slavenajai B. Krauča triloģijai "Priedes"...

Nakts debesīs uzplaksnī apžilbinošs spīdums, kas uz visiem laikiem sadala veselas valsts dzīvi uz "pirms" un "pēc", bet visus iedzīvotājus tajos, kas redzējuši šo ne šīs zemes skaistumu, un tajos, kas ir mierīgi gulējuši. Pirmie kļūst par nežēlīgiem slepkavām, otrie - par viņu upuriem. Un izeja ir tikai viena - bēgt, kurp acis rāda. Tieši to arī mēģina izdarīt Džeks Kolklū, viņa sieva un divi bērni - aizbēgt no dzimtās pilsētas, ko pārņēmusi šaušana un ugunsgrēki. Aizbēgt turp, kur vēl palikuši vispārēja neprāta nepārņemti cilvēki, turp, kur viņi varēs atrast aizsardzību. Šajā baismajā ceļā viņus gaida milzums nāvējošu briesmu, viena no tām - viņu pašu mazais dēlēns. Atšķirībā no saviem vecākiem un māsas, viņš arī ir redzējis brīnišķo spīdumu...

[Atklāti sakot, izskatās kā "Trifīdu dienas" un zombijgabalu krustojums, taču, ej nu sazini!? - t.p.]

http://www.ozon.ru/context/detail/id/135368022/

Autora mājas lapa.

http://blakecrouch.com/

Deniels Abrahams. Karš rudens vidū

Daniel Abraham. An Autumn War

"Bargās atmaksas" trešā grāmata. Pirmās: "Ena vasaras vidū", "Nodevība ziemas vidū". Pēdējā - The Price of Spring.

Miera vairs nav. Ir tikai karš - karš starp Haijemas pilsētām un to mūžīgajiem naidniekiem - varenajiem galtiem. Būs asins. Būs tērauds. Būs tūksstoši un tūkstoši kritušo. Tas, kas nolemts, vairs nav apturams, vismaz cilvēkiem. Taču šajā pasaulē ir spēks, kas tālu pārspēj cilvēku spēku, un vārds tam ir - andati, noslēpumaini gari, kurus var izsaukt ar poēzijas vārdu palīdzību. Andatiem arī, liekas, ir apnikuši bezgalīgie cilvēku kari. Īpaši, spēcīgākajam no viņiem - tam, ko naivi uzskata par savu kalpu jaunais haijemiešu dzejnieks Maati. Kaut kas noiet greizi un tagad varenais gars pats lems, kāda būs cilvēces nākotne. Pasaulei ir jābūt mūžīgai un nesatricināmai - tāda ir andata griba. Pat, ja nesenos ienaidnieku uz mūžīgiem laikiem būs jāsasaista ar jauna līguma šausmīgajiem noteikumiem...

http://www.e-reading.club/book.php?book=1007168

Autora mājas lapa.

http://www.danielabraham.com/

Elizabete Džordža. Tukšuma asmenis

Susan Elizabeth George. The Edge of Nowhere

Kas tā tāda - Bekka Kinga? Meitene, kura parādījusies it kā ne no kurienes. Meitene, kurai nav rur bēgt. Kura ir spiesta slēpt no visas pasaules savas telepātiskās spējas. Bekka iekļūst nepatikšanās un ir spiesta bēgt. Viņa atrod patvērumu vientuļajā Vidbijas salā, taču arī te viņa nevar uzticēties nevienam no salas iemītniekiem. Taču traģisks un noslēpumains notikums spiež Bekku izmantot savas spējas, lai glābtu sevi un savus draugus.

https://www.livelib.ru/book/1001453477

H.P. Lovecraft. Necronomicon: The Best Weird Tales of H.P. Lovecraft

WIKIPEDIA says: 'H.P. Lovecraft's reputation has grown tremendously over the decades, and he is now commonly regarded as one of the most important horror writers of the 20th century, exerting an influence that is widespread, though often indirect.'

H.P. Lovecraft's tales of the tentacled Elder God Cthulhu and his pantheon of alien deities were initially written for the pulp magazines of the 1920s and '30s. These astonishing tales blend elements of horror, science fiction and cosmic terror that are as powerful today as they were when they were first published.

This handsome tome collects together the very best of Lovecraft's tales of terror, including the complete Cthulhu Mythos cycle, just the way they were originally published. It will introduce a whole new generation of readers to Lovecraft's fiction, as well as being a must-buy for those fans who want all his work in a single, definitive, highly attractive volume.

http://www.amazon.com/Necronomicon-Weird-Lovecraft-Commemorative-Edition/dp/0575081570