Lasīsim 17.03.2021

Grmānatu apraksts. Ja nav veikalā, droši var meklēt bibliotēkās

Linda Nemiera (Dreimane). Kaķis maisā

Leonīda Fēliksa ir pārliecināta – lai kādus jaunus pārbaudījumus gatavotu liktenis, viņa ar tiem tiks galā. Jo kas gan var būt ļaunāks par spalvu kušķiem istabu stūros, nagu pēdām mīļotajā dīvānā un pāris naktīm ik mēnesi, par kurām nav nekādu atmiņu?

Kopš dramatiskajiem vasaras notikumiem, kad Leo tika nolādēta ar spēju pilnmēness naktīs pārvērsties par kaķi, dzīve šķiet iegājusi stabilās sliedēs – darbs reklāmas aģentūrā iet no rokas, tuvākajā nākotnē tiek solīts kārdinošs paaugstinājums amatā, draudzenes atbalsta un palīdz sadzīvot ar jauno dabu, bet augums ieguvis sportisku formu pat bez liekas svīšanas sporta zālē.

Tomēr, kad Leo tiek apsūdzēta nopietnos noziegumos pret vilkaču baru un ir apdraudēta ne tikai viņas, bet vēl daudzu citu divdabju dzīvības, vairs nav laika laiskoties uz dīvāna. Vilkaču barvedis Rego Zvērs izmeklē zādzību un noslēpumainu slepkavību, kurā visi pierādījumi liecina pret Leo.

Vai Rego noticēs Leonīdas nevainīgumam?

Vai viņš pirks kaķi maisā?

http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/112572-kakis_maisa.html

 Laura Vilka. Dana un atmiņu ēnas (trešā "Apakšzemes leģendu" grāmata)

Pēdējais ko Dana atceras, ir... zaļais briesmonis ezermalā. Bet šis nav ceļojuma sākums.

Pēc niršanas ezerā, lai atmodinātu vienu no Sargātājiem, meitene nonāk mežonīgajā Dzīvības zemē un ir spiesta meklēt zaudētās atbildes, līdz atrod draugus šķietamu svešinieku vidū. Ar Lansa palīdzību Dana dodas vēl vienā piedzīvojumā ne tikai jaunās zemēs, bet arī atmiņās, kuras kāds ar varu ir aizrāvis. Dana pamazām saprot, ka atlikušā Sargātāja uzmeklēšana nebūs viņas pēdējais pienākums...

Noslēpumaino pazemes valstību un tās iemītniekus palīdz iepazīt autores ilustrācijas.

Nobeigumu gaidiet 4.grāmatā:"Dana un apakšzemes karš"

Pirmās divas grāmatas: "Dana un medaljons", "Dana un otrā pasaule".

http://virja.lv/product_info.php/manufacturers_id/120/products_id/7052

A. Dž. Ridls. Atlantīdas gēns

A.G. Riddle. The Atlantis Gene

Cilvēki, kas sevi sauc par Immari, ir dzīva atmiņa par cilvēces eksistēšanas tūkstošgadēm. Nav ciltis, kas būtu vecākas par to. Visas šīs tūkstošgades viņi glabāja savas ģints izcelšanās noslēpumu, neatklājot to nevienam. Un visu šo laiku viņi meklēja sava senā, mūžīgā ienaidnieka pēdas, jo karš ar to gandrīz iznīcināja visus cilvēkus uz planētas – atlantus, kas sensenos laikos pēkšņi pazuda. Taču tagad meklējumiem ir pienācis gals. Kopā ar to pienācis gals arī kārtējam lokam cilvēces vēsturē – draudot ar nebijušu kataklizmu. Jo tas, ko atklājuši Immari, ir atlantu mantojums un viņi to grib izmantot, lai iznīcinātu visus vājos un nepilnvērtīgos, kuri nav gatavi jaunam evolūcijas lokam. Dzīvi paliks tikai tie nedaudzie, kuros ir unikāls gēns, kas spēj aizsargāt savu nēsātāju no baismas nāves un pacelt viņu virs parastajiem cilvēkiem – Atlantīdas gēns...

http://www.ozon.ru/context/detail/id/31157297/

A. Dž. Ridls. Atlantīdas mēris

A.G. Riddle. The Atlantis Plague

Cilvēku cilts ir uz iznīcības robežas. Nežēlīgā pandēmija, kas nosaukta par Atlantīdas mēri, ir aptvērusi visu Zemeslodi, un bojā jau aizgājis miljards cilvēku. Bet tos nedaudzos, ko Mēris nenogalina, tas mana ģenētiskā līmenī. Tikai viņiem – izredzētajiem Atlantīdas gēna nēsātajiem – ir lemts izdzīvot apokaliptiskajā ellē un izveidot jaunu modificētu pārcilvēku rasi. Tā ir izdomājuši tie, kas izprovocējuši šo planētas globālo tīrīšanu, izmantojot seno atlantu tehnoloģijas...

Miljardiem nolemto glābiņš ir vienīgi brīnums, ko cenšas radīt labākie pasaules zinātnieki, tajā skaitā arī doktore Keita Vornere. Viņa ir pārliecināta, ka atminējuma atslēga slēpjas cilvēces vēstures tumšajās dzīlēs. Un tad Keitas priekšā atklājas nepielūdzama patiesība, ka visi mūsu priekšstati par Homo sapiens evolūciju ir maldi. Ka glābiņš no ģenētiskā mēra prasīs tādus upurus, kādus viņa pat iedomāties nespēj...

http://www.ozon.ru/context/detail/id/33471438/

A. Dž. Ridls. Atlantīdas pasaule

A.G. Riddle. The Atlantis World

With humanity’s back against the wall…

A signal from space could be the key to saving the human race…

As the clock ticks down, a team of scientists will risk it all to unravel the secrets of the Atlantis World.

https://reviewsofaselfproclaimedbibliophile.wordpress.com/2014/10/03/book-review-the-atlantis-world-by-a-g-riddle/

Iens Makdonalds. Saules imperatore

Ian McDonald. Everness: Empress of the Sun

Jauno „botāniķi”-datorzinātnieku un huligāni, kura pilotē dirižabli, gaida aizraujoši piedzīvojumi un lēcieni starp pasaulēm.

Gaisa kuģis „Everness” veic Heizenberga lēcienu uz alternatīvo Zemi, kas nav līdzīga nevienai no agrāk apmeklētajām. Evereta, Sens un apkalpe parādās virs līdzenuma, kas stiepjas bezgalībā visos virzienos, bez jebkādas pazīmes par horizontu. Viņi ierauga Aldersona disku, astronomisku megastruktūru no neiedomājami cieta materiāla, kas stiepjas no Merkura orbītas līdz Jupitera orbītai.

Pēc tam viņi sastop džidžu – sugas, kas dominē uz plaknes, kur dinozauri joprojām nav izmiruši. Viņi ir evolucionējuši, diversificējušies, un viņu tehnoloģija apsteidz cilvēku tehnoloģiju par divdesmit pieciem miljoniem gadu. Uz viņu karalistēm neatvairāmi virzās baisms, totāls karš.  

„Everness”nokļūst tieši cīņas centrā starp karojošām nācijām – Fabrinas un Ditjū impērijām. Gaisa kuģim uzbrūk, taču uzbrukumu atsit Fabrinas impērijas daļas, kas piedāvā „Evernesa” apkalpei savu aizbildniecību. Taču kāds ir patiesais motīvs imperatores Esvjū atbalstam? Kāda būs tās cena?

„Evernesa”apkalpe ir izsvaidīta pa absolūti svešu pasauli, kas strauji tuvojas Apokalipses punktam.

https://fantlab.ru/work353562

Čaks Hogans un Giljermo del Toro. Celms. Sākums

Chuck Hogan and Guillermo del Toro. The Strain

...Ņujorkas lidostā nosēšnos veic Transatlantijas laineris. Visi pasažieri ir miruši un vienīgais, kas valda uz borta – tā ir Tumsa. Vēlāk pasažieri atdzīvojas, tikai tie vairs nav cilvēki, bet elles izdzimteņi, nežēlīgi zombiji – baiss, asinskārs un asinis sūcošs vīruss cilvēka veidā, kas iznīcina visu dzīvo...

Cīņa ar Ļaunumu būs šausmīga un bez kompromisiem, grāmata ir atklātu šausmu pilna un, tajā pašā laikā, tas ir ļoti cilvēcisks stāsts, kas zīmē drosmīgus un pretoties spējīgus cilvēkus visbaisākā situācijā – kad planētai draud bojā eja.

Triloģijas pirmais romāns.

https://fantlab.ru/work184750

Maikls Sallivans. Zobenu nolaupīšana

Michael J. Sullivan. Theft of Swords

Viņi nogalināja karali. Viņi „uzkāra” to diviem cilvēkiem. Viņi kļūdījās ar izvēli.

Roiss Melborns ir veikls zaglis un viņa partneris – algotnis Adrians Blakvoters, mierīgi strādāja, lai vairotu savu labklājību, izpildot bīstamus galminieku uzdevumus, kuri pina noziedzīgus plānus, kamēr viņiem nelika nozagt slavenu zobenu. Tas, ka likās vienkārša lieta, noveda pie tā, ka viņus nepatiesi apsūdzēja karaļa nogalināšanā un ievilka tāda mēroga sazvērestībā, ka tā vairs nebija tikai ierasta varas maiņa kādā niecīgā karaļvalstī.

Vai pašlabuma meklētājs zaglis un zobenu vīrs-ideālists spēs nodzīvot pietiekoši ilgi, lai spētu atminēt senā noslēpuma pirmo daļu, kura dēļ tiek no troņa gāzti karaļi un iznīcinātas impērijas, lai tikai paturētu slepenībā šīs zināšanas, pārāk šausmīgas, lai atklātu tās pasaulei?

Tā sākas pirmais no stāstiem par nodevību un piedzīvojumiem, cīņām ar zobeniem un maģiju, mītiem un leģendām.

https://fantlab.ru/work314709

Maikls Flinns. Džima upe

Michael F. Flynn. Up Jim River

Viena no dzinējiem bana Bridžita, kas atradās Līgas dienestā, noslēpumainā veidā pazūd, atstājusi dīvainu zīmīti. Pēc trīs gadiem neviens vairāk necenšas viņu atrast, izņemot meitu, arfisti Mearanu. Saņēmusi cilvēka ar rētu, kas kādreiz zināja un mīlēja banu Bridžitu, Donovana atbalstu, Mearana dodas ceļojumā pa mātes pēdām Spirālveida atzarā. Viņa cenšas pēc iespējas precīzāk atminēt mīklainā vēstījuma jēgu un tic, ka māte ir dzīva. Taču Donovans, pats kādreiz izbijis aģents un smagi cietis šī iemesla dēļ, ir noskaņots skeptiski. Viņš saprot: bija jānotiek kaut kam ārkārtīgi nopietnam, kas piespiestu banu Bridžitu pazust un pieskarties šim noslēpumam ir ļoti, ļoti bīstami...

https://fantlab.ru/work204019

Džordžs R. R. Mārtins. Ledus pūķis

George R. R. Martin. The Ice Dragon

Adara vienmēr turējās sāņus. Viņa bija nopietna, maza meitenīte, kas reti spēlējās ar citiem bērniem. Visvairāk pasaulē viņa mīlēja ziemu, tāpēc ka tiklīdz pasaule iegrima aukstumā, parādījās Ledus Pūķis. Tā bija dīvaina draudzība – maza meitenīte, kuras sirdī dzīvoja ziema, un Ledus Pūķis, ko nevienam nebija izdevies pieradināt...

https://fantlab.ru/work4182

Raičela Mīda. Īstas valkīras zvērests

Richelle Mead. Gameboard of the Gods

Jauns romāns no kulta cikla „Vampīru akadēmija” autores modernajā „postapokalipses” žanrā!

„Patiesība ir tāda, kad jūs padzenat no pasaules dievus, viņi atgriežas un sāk atriebties. Cilvēki nevar dzīvot bez dieviem, bet dievi – bez cilvēkiem”.

Pirms daudziem gadiem bīstamais vīruss „Mefistofelis” iznīcināja pusi no Zemes iedzīvotājiem. Izdzīvojušie izveidoja jaunu sabiedrību: patricieši un plebeji, piespiedu laulības, pilnīgs aizliegums jebkādiem reliģiskiem ticējumiem. Pētot rituālas slepkavības, Sektu un Kultu komitejas kalpotājs un elites vienības kaujinieks Džastins Mārčs, pretoriāne Meja Koskinenena sastapsies ar šausmīgu īstenību. Spēki, kuru varenību vispār nevar stādīties priekšā, gatavojas atgriezt sev pasauli, kas atteikusies no dievišķā pirmsākuma, bet cilvēki ir tikai figūras uz dievu šaha galdiņa.

http://www.livelib.ru/book/1001224939

Ellisa Nīra. Šausmu stāsti Vailda meitenēm

Allyse Near. Fairytales for Wilde Girls

Mežā karājas liels putnu būris, bet tajā – mirusi meitene. Jā, jā, Izola Vailda redz daudz tāda, ko neredz citi. Taču, kad mirusī meitene parādās pie Izolas loga, kļūst skaidrs, ka viņas draudi nav tukša skaņa. Vienai pašai Izolai nebūs spēka tikt galā. Viņas brāļi-prinči – elfi, nāras un brīnumu radības, kas gluži vai iznākuši no pasaku grāmatu lapaspusēm – aizsargā viņu ar visu savu mīlošo siržu nikno spēku.

Ellisa Nīra raksta gudri un asi, virtuozi sajaucot realitāti uz izdomu. Stingri turot lasītāju pie rokas, viņa ved to fantāzijas tumšajā mežā pa Nila Geimana un Andželas Kārteres pēdām.

http://www.livelib.ru/book/1001330388

Olga Guseinova. Uguns vadītā

[Krievu valodā.]

Я не задумывалась о том, что наш мир не единственный во Вселенной, до тех пор, пока в мою жизнь не ворвались они...

Чужаки. Как страшная сказка, как кошмар. Они поработили планету, захватили в плен людей, перечеркнули судьбы миллионов. И теперь я нахожусь в другой Вселенной, и мое будущее зависит от исхода большой войны.

Я окунулась в новый мир: воинов-драконов, сражений и постоянного смертельного риска. Но поддерживает меня в этой сумасшедшей круговерти - любовь. Любовь, за которую стоит бороться!

Любовь, которая одна дает силы жить...

http://samlib.ru/g/gusejnowa_o_w/love19.shtml

Marina Kozlova. Nabaga maziņā pasaule

[Krievu valodā.]

Крупный бизнесмен едет к другу, но на месте встречи его ждет снайпер. Перед смертью жертва успевает произнести странные слова: "белые мотыльки".

За пятнадцать лет до этого, в школе для одаренных детей на юге Украины внезапно умирает монахиня, успевая выдохнуть единственные слова испуганной воспитаннице Иванне: "белые мотыльки".

Странное совпадение между гибелью известного бизнесмена и почти забытой историей из детства заставляет Иванну начать расследование, в ходе которого она узнает о могущественной тайной организации. Ее члены называют себя "белыми мотыльками" или "проектировщиками", со времен Римской империи они оказывают влияние на ход мировой истории. Иванна понимает, что тайны ее собственного прошлого содержат ключ не только к личному спасению…

http://www.livelib.ru/book/1000453226

Dmitrijs Gluhovskis. Krēsla

[Krievu valodā.]

Сумерки — это тонкая, недолгая и почти незаметная грань, за которой день уступает мир ночи. В сумерках гаснущий свет мешается с загустевающей темнотой, а реальное постепенно растворяется в иллюзорном. Контуры размываются, цвета блекнут и сливаются воедино. На место зрения приходит слух и воображение. Сквозь истончившуюся плёнку действительности из смежных миров к нам просачиваются фантомы.

Работа большинства переводчиков состоит из рутины: инструкции по бытовой технике, контракты, уставы и соглашения. Но в переводе нуждаются и другие тексты, столетиями терпеливо дожидающиеся того человека, который решится за них взяться. Знания, которые они содержат, могут быть благословением и проклятием раскрывшего их. Один из таких манускриптов, записанный безвестным конкистадором со слов одного из последних жрецов майя, называет срок, отведённый мирозданию, и описывает его конец. Что, если взявшись за случайный заказ, переводчик обнаруживает в окружающем мире признаки его скорого распада?

Сумерки — это новый Интернет-проект Дмитрия Глуховского, автора постъядерного романа «Метро». Он основан на том же принципе, что и предыдущий: бесплатная публикация на официальном сайте проекта электронной книги с продолжением. Роман «Сумерки» вывешивается на этих страницах по главам по мере написания. Интервалы между публикациями глав неровные; если вас заинтересовал этот проект, заходите на сайт время от времени, чтобы проверить, не появилось ли продолжение.

Сюжет романа «Сумерки» основан на реальном историческом документе, находящемся в архивах библиотеки Королевского института истории в Мадриде, Испания.

https://fantlab.ru/work4667

Jekaterina Kouti, Natālija Harsa. Viktorijas laiku Anglijas māņticības

[Krievu valodā.]

Авторы книги пересказывают для русской аудитории легенды, приметы, сказки и баллады, популярные в Англии XIX века. Быт англичан показан здесь через призму обычаев и суеверий. Вся жизнь подданного Британской империи с момента рождения и до смерти сопровождалась незыблемыми традициями и обрядами, многие из которых вызывают сегодня смех и недоумение. Издание рассчитано на широкий круг читателей, но в первую очередь на тех, кто увлекается историей XIX века, мифологией, фольклором, а также мистикой и суевериями. Книга не имеет аналогов и вызовет интерес у специалистов: филологов, историков и переводчиков, вынужденных вести самостоятельный поиск материала среди многочисленных зарубежных научных публикаций. Тема британского фольклора в повседневности викторианской эпохи затрагивается для русского читателя впервые. Большая часть материалов ранее на русский язык не переводилась. Вас ждет увлекательное чтение о восприятии мира, праздниках, свадьбах и гаданиях, рождении и смерти, бытовые и профессиональные суеверия и многое другое.

http://royallib.com/book/kouti_ekaterina/sueveriya_viktorianskoy_anglii.html

Aleksandrs Volkovs. Franču Bretaņas šausmas

[Krievu valodā.]

Бретань… Кельтская Арморика, сохранившая память о древних ужасах и обогатившаяся новыми христианскими впечатлениями. В ее лесах жили волки-оборотни и дикарь Мерлин, у дорог водили хороводы карлики, по пустошам бродил вестник смерти Анку, мертвая голова упорно преследовала людей, ночные прачки душили их свежевыстиранным бельем, а призраки ночи пугали своими унылыми криками. На луне была замечена подозрительная тварь, наряду с дьявольскими камнями успешно оплодотворявшая молодых бретонок. Жиль де Рэ залил детской кровью полгерцогства, а другую половину заселили чудаковатые зверушки. В храмах и домах хранились зловещие книги, болота и колодцы вели прямиком в ад, и даже, уплыв в море, легко было нарваться на корабль мертвецов или повстречать жителя утонувшего города. Каково происхождение ужасов Бретани и в чем их своеобразие? На эти вопросы отвечает книга.

 http://www.labirint.ru/books/475298/

Aleksandrs Volkovs. Mistiskā Skandināvija

[Krievu valodā.]

Вторая книга о сказках продолжает тему, поднятую в "Страшных немецких сказках": кем были в действительности сказочные чудовища? Сказки Дании, Швеции, Норвегии и Исландии прошли литературную обработку и утратили черты древнего ужаса. Тем не менее в них живут и действуют весьма колоритные персонажи. Является ли сказочный тролль родственником горного и лесного великанов или следует искать его родовое гнездо в могильных курганах и морских глубинах? Кто в старину устраивал ночные пляски в подземных чертогах? Зачем Снежной королеве понадобилось два зеркала? Кем заселены скандинавские болота и облик какого существа проступает сквозь стелющийся над водой туман? Поиски ответов на эти вопросы сопровождаются экскурсами в патетический мир древнескандинавской прозы и поэзии и в курьезный - простонародных легенд и анекдотов

http://www.labirint.ru/books/475297/

Kaspars Hendersons. Grāmata par pašiem neiedomājamākajiem dzīvniekiem

Caspar Henderson. The Book of Barely Imagined Beings: A 21st Century Bestiary

Reāli dzīvnieki var būt dīvaināki par par pašām neiedomājamākajām fantāzijām un apbur mūs ne mazāk par Viduslaiku bestiāriju ilustrācijām. Šī doma pamudināja Kasparu Hendersonu uzrakstīt maiguma un satraukuma par mūsu planētu pilnu grāmatu. Jo vairāk mēs pētām dabu, jo vairāk pārsteidzošu atklājumu mēs izdarām. Gandrīz verdošā ūdenī dzīvojošu krabi-jetiju zinātnieki atklāja tikai 2005. gadā. Aksolotls, kurš spēj reģenerēt ne tikai zaudētās ekstremitātes, bet arī dažus iekšējos orgānus, iedveš cerības transplantologiem. Noslēpumainie sūkļi daudz spēj pastāstīt par dzīvnieku un cilvēka rašanos. Dabas valdniekam ir veltīta atsevišķa nodaļa, kaut gan pēc būtības veltīta visa grāmata, jo pašus dzīvniekus autors apskata zem to līdzības un ne-līdzības prizmas ar pašu cilvēku, noskaidrojot, kā evolūcija un formu daudzveidība palīdz tulkot cilvēka dabu.

http://www.ozon.ru/context/detail/id/32120111/

Stīvens D. Kings. Rietumi zaudē kontroli. Finansu nākotnes trīs modeļi

Steven D. King. Losing control. The emerging threats to western prosperity

Pasaulē valda degsme. Šodien. Taču ekonomiskā izaugsme jau ir skārusi arī citu planētas daļu. Mostas Āzijas ekonomiskie giganti, Āfrikas valstis iesaistās aliansē ar Ķīnu, Brazīlija uzņem apgriezienus, Krievija, kuras dzīlēs atrodas lielākās pasaulē gāzes atradnes – sāk diktēt savus noteikumus. Ekonomikas stabilitāte ir apdraudēta.

Kas diktēs spēles noteikumus pēc pāris desmit gadiem? Novecojušie Rietumu iedzīvotāji, novecojusī globālās pārvaldes sistēma – uz viena svaru kausa. Uz otra – attīstības ceļu ejošo valstu attīstošās ekonomikas. Mūs gaida globāla finanšu un līderības pārbīde uz citiem reģioniem.

Stīvens D. Kings ir HSBC grupas vecākais ekonomists un ekonomisko pētījumu vadītājs, viņš runā par iespējamiem variantiem, ar kuru palīdzību politiķi centīsies saglabāt situāciju.

http://yalepress.yale.edu/book.asp?isbn=9780300154320

Leonards Sāskinds. Kosmiskā ainava

Leonard Susskind. Cosmic Landscape

Jo vairāk fiziķi iedziļinās Visuma uzbūves noslēpu8mos, jo vairāk viņi pārliecinās, ka mums ir velnišķīgi paveicies, ka tas ir iekārtots tieši tā un ne citādi. Ja kaut nedaudz izmaina jebkuru fizisko konstanti, dzīvības eksistence un cilvēka rašanās šajā Visumā kļūst neiespējama. Kāpēc tas ir tā? Vai šeit neizpaužas nezināma Radītāja saprātīgs nodoms, kas īpaši ir radījis tieši tādu pasauli, kur mēs dzīvojam? „Nē, - Leonīds Sāskinds pierāda, - saprātīgs nodoms ir ilūzija”. XVIII-XX valdošajai paradigmai, kas pieprasīja no zinātnes izskaidrot visu, nāk jauna koncepcija – eksistē neiedomājama kosmiskā ainava, milzīgs daudzums visumu ar neskaitāmiem īpašību variantiem un mēs dzīvojam vienā no tiem vienkārši tāpēc, ka citos mēs dzīvot nespētu.

XXI gadsimts kļuva par ūdensšķirtni mūsdienu zinātnē, Sāskinds ir pārliecināts. Tas ir laiks, kad mūsu priekšstati par Visumu izmainīsies uz visiem laikiem. Un šī aizraujošā grāmata, kas aiznes lasītāju uz mūsdienu fizikas cīņu avangardu – ir košs pierādījums tam.

http://habrahabr.ru/company/piter/blog/254071/

Sara Crowe. Bone Jack

Ash's dad has returned from war, close to a breakdown and lost in a world of imaginary threats. Meanwhile, Ash's best friend Mark is grieving and has drifted away into his own nightmares. Ash's only escape is his lonely mountain running, training to be the stag boy in the annual Stag Chase. But dark things are stirring. Ash begins to wonder if the sinister stories about the Stag Chase are true. Could Mark and Dad be haunted by more than just their pasts? "Dark, magical, and mysterious, Bone Jack captured me and carried me away". (Rebecca Stead, author of Liar & Spy and When You Reach Me). "A marvellous debut. Don't miss this book!" (Susan Cooper, author of The Dark is Rising and Ghost Hawk). "Haunting and compelling. An outstanding novel". (Phil Earle, author of Being Billy and Heroic).

http://www.amazon.com/Bone-Jack-Sara-Crowe/dp/1783440058

Minette Walters. The Echo

In this hypnotic novel of psychological suspense, a homeless man is found starved to death in the garage of a ritzy London home. The police chalk it up to an unfortunate accident, but a journalist, Michael Deacon, is intrigued. Amanda Powell, a socialite whose wealthy husband vanished five years ago after being accused of embezzlement, is just as interested as Michael in finding out who died in her garage. They have no idea that this simple story will unveil a web of deceit that is an appalling as the people behind it.

http://www.amazon.com/The-Echo-Minette-Walters/dp/0307277100

Roberts D. Kaplans. Ģeogrāfijas atriebība: Ko kartes var pastāstīt mums par nākošajiem konfliktiem un cīņu pret neizbēgamo

Robert D. Kaplan. The Revenge of Geography: What the Map Tells Us About Coming Conflicts and the Battle Against Fate

„Ģeogrāfija var pastāstīt par valsts mērķiem un stratēģiju daudz vairāk, kā tās ideoloģija vai ārpolitika”, - Uzskata pazīstamais amerikāņu publicists un ģeopolitiķis Roberts Kaplans. Viņš ir pārliecināts, ka valstu un kontinentu nākotni var saprast tādu objektīvu parametru kontekstā kā klimats, teritorija, ūdens resursu daudzums un reljefa daudzveidība. Izsekojot reģionu, valstu un planētas „karsto punktu” vēsturi, autors piedāvā pats savu veselu teoriju par nākamo konfliktu ciklu, kas notiks pa visu Eirāziju – Eiropā, Krievijā, Ķīnā, Turcijā, Irānā, arābu Tuvajos Austrumos. Kaplans balstās savos pētījumos uz mūsdienu zinātnes datiem un pagājušo gadsimtu klasiskajiem darbiem.

Viņš ir pārliecināts: ja zina ģeogrāfiju, var skaidri ieraudzīt tās robežas, ko nevajag pārkāpt. Vienkārši, pietiek pieiet pie kartes un uzmanīgi uz to ir jāpaskatās.

http://www.ozon.ru/context/detail/id/33418039/