Izstāde "Mākslas otra puse" 16.–25.09.2021.

Izstādes apraksts.

8 Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls šogad tiešā un pārnestā nozīmē atspoguļos mākslu no abām pusēm. Autora mākslas darbs un tā “odere” atklās mums mākslinieka iekšējo pasauli, viņa spēju vienkāršas lietas pārvērst skaistā stāstā, kas aizved mūs ceļojumā, kurā valda miers un harmonija.

Mūsu dzīve ir pārsteidzoši raiba un tās krāsu palete ir atkarīga tikai no mums pašiem!

Mēs joprojām mācāmies sadzīvot ar apstākļiem, kas ļoti izmainīja mūsu pasauli, bet logs uz kultūras dzīvi vienmēr paliks atvērts, lai ieelpotu malku svaiga gaisa, saņemtu pozitīvas emocijas un nepazaudētu to pavedienu, kas saista mūs vienam ar otru mākslā un kultūrā...

Krāšņā  izstādē jau astoto gadu pēc kārtas radošā sinerģijā spoguļosies dažādas mākslas nozares atstarojot profesionālu mākslinieku talantu un radošo potenciālu .    

Festivāla laikā ikvienam būs iespēja  klonēt savas superspējas spoguļojoties mākslinieces-dizaineres  Kristianas Kazarjanas unikālajā spoguļu instalācijā.

Ceļojošais Ināras Liepas Leļļu Mākslas muzejs šogad piedāvās ielūkoties mākslinieces Pašas Setrovas (ASV) un Jūlijas Osinas –Fridman (ASV) muzejam dāvinātajā fotoprojektā “SHODDY BEAR” un  autordarbu laikmetīgās mākslas lāču kolekcijā.

Iepazīsim jauno un talantīgo LMA tēlniecības katedras audzēkņu darbus.

https://www.railwaymuseum.lv/lv/content/izstade-makslas-otra-puse-16-25092021