Galda uzvedības paradumi dažādās zemēs.

Nedaudz par to, kas būtu jāzina viesojoties citās zemēs.

1. Ķīnā, ēdot ar irbulīšiem, nerāda ar tiem uz cilvēkiem.

2. Korejā ēst sāk tikai tad, kad ēst ir sācis pats vecākais pie galda.

3. Čīlē neko neēd ar rokām, pat picu.

4. Itālijā nav pieņemts palūgt vēl sieru pie ēdiena, jo tas apvaino pavāra gatavošanas prasmi.

5. Tanzānijā kavēšanās ap 20 min., ierodoties viesībās, pieder pie labā toņa. Ierašanās noteiktā laikā ir apvainojums saimniekam.

6. Krievijā tukšas pudeles uz galda - uz nelaimi. Jānoliek uz grīdas, vai jāaiznes prom.

7. Japānā nedrīkst pasniegt ēdienu otram, izmantojot irbulīšus. Tā ir slikta gaume un necieņa pret saimnieku.

8. Krievijā neēd no naža.

9. Ķīnā nedrīkst sagriezt garos makaronus (spageti), jo tie ir gara mūža simbols. Griežot makaronus, tu saīsini savu dzīvi.

10. Itālijā, ja tevi aicina uz ēdienreizi, vispirms ir jāatsakās, noteikti jāpieņem tikai otrs aicinājums.

11. Francijā slikts tonis ir ātra ēšana.

12. Japānā nekad neiesprauž irbulīšus ēdienā. To uzskata par mājas saimnieka nolādēšanu.

13. Francijā jāapēd viss, kas ir uz šķīvja, ēdiena atstāšana nozīmē, ka tev nav garšojis un tas ir apvainojums gatavotājam.

14. Vācijā maizi ēd tikai ar rokām.

15. Ēģiptē palūgt sāli, lai pievienotu ēdienam, ir apvainojums gatavotājam.

16. Kazahstānā tēju krūzītēs ielej tikai līdz pusei. Pilna krūze nozīmēs to, ka saimnieks vēlas, lai jūs aizejat. Nelūdziet, lai pielej klāt!