Fantastikas pavārgrāmata

Šo tekstu tulkojot bija neviennozīmīga attieksme pret to. Vietām iebremzēju tulkojot. Tomēr tiku līdz galam. Viņam arī ir vieta fantāzijas pasaulē.

Šim tekstam neatradu linku uz oriģinālu, ceru ka taps piedots. Toties pats autors norāda, ka materiālus rakstam savācis internetvidē.

 

    Fantastikas mīlētāji pamanījuši: grāmatu, spēļu un filmu varoņi vai nu vispār neko neēd, vai arī ēd kaut kādus divainus un fantastiskus ēdienus.šodien mēs nolemām iepazīstināt mūsu lasītājus ar fantastisko pasauļu kulinārijas receptēm.
   Cepetis alfiešu gaumē (2 porcijas)

    Kā noķert Alfu:    Uzveidojiet Tanneru mājas teritorijā dažas vienkāršas lamatas. Kā mānekli izmantojiet ar miega zālēm sadzirdītu kaķi. Uzgaidiet dažas minūtes. Alfam ir jāsaprot, ka viņa sasniedzamības robežās atrodas bezpalīdzīgs kaķis. Ja viņš nenāk, izviliniet viņu no slēpņa ar iepriekš ierakstītu kaķa ņaudēšanu.

    Pagatavošanas paņēmiens:
   
Nomazgājiet (ar ziepēm), attīriet un atsvaidziniet Alfu. Ar lielu asu nazi nogrieziet zemako, izbīdīto purna daļu, sākot no tieši zem acīm un beidzot ar žokļiem. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Uzlliekiet sagriezto gaļu uz lielu pannu, aplejiet ar mērci. Ielieciet pannu cepeškrāsnī uz 30 minūtēm (vai arī līdz gatavībai). Dažas reizes gatavošanas laika pielejiet mērci. Pēc pagatavošanas izņemiet cepeti un atdzesējiet. Izņemiet no ķiršiem kauliņus un ievietojiet tos (ķiršus) pa vienam katrā nāsī. Ēdienu izrotājiet ar ananāsu šķēlītēm un apkaisiet ar pētersīļiem. Labu apetīti!

Ragū hobitu gaumē

    Ingredienti:
   
1,5 mārciņu vārītas hobitu gaļas;
    3 kartupeļi;
    2 sīpolloki;
    2 zaļus piparus;
    1 mārciņa sēņu;
    saulespuķu eļļa.
    Pagatavošanas panēmiens:
    S
agrieziet gaļu, notīriet un sagrieziet kartupeļus. Sīki sagrieziet sīpollokus, piparu un sēnes. Paņemiet lielu katlu, uzkarsējiet eļļu uz vidēja uguns. Pievienojiet sīpollokus un piparus. Gatavojiet, kamēr sīpolloki nekļus caurspīdīgi. Pēc tam pievienojiet kartupeli, sēnes un hobitu gaļu. Līdz ko kartupelis pārklāsies ar kraukšķīgu ādiņu, ēdiens gatavs.
    Saimniecei zināšanai:
   
1. Ja jums ir beigušies hobiti, tos var nomainīt ar rūķiem, cūkgaļu, vai ļaunakā gadijumā, ar vistu.
    2. Atceraties, ka hobiti – viltīgi radījumi. To pagatavošanai var paiet ilgāks laiks, neka domājāt.
    Vampīrs
    Vampīri ne pārāk noderīgi ēšanai. Līdz pat sim laikam mēs neesam atraduši tādu paņēmienu, ar kuru varētu nogalināt vampītu tā, lai pēc tam to varētu apēst. Gaismā tie sabirst putekļos, bet pēc apses mieta sirdī vai svētā ūdens no tiem vispār nekas pāri nepaliek.

    Ja jums ir zināmi citi vampīru iznīcināšanas panēmieni (un īpaši – to pagatavošanas receptes), lūdzu sazinieties ar mums.
   Vilkača cepetis ar pētersīļiem
    Pagatavošanas paņēmiens:
    Labi aplejiet sevi ar svēto ūdeni. Kaklā pakariet kaklarotu no vilkābeles ogām (Nerīt! Cilvekam bīstami!). pielādējiet pistoli ar sudraba lodi un pagaidiet, kamar neieraudzīsiet vilkati (Varat paši to sadzīt, ja ir tāda vēlme). Pēc tam, kad jūs nogalinājāt vilkati, viņu vajag atsvaidzināt. Iegūto atgriezumu ievietojiet izmēram atbilstošā traukā. Pievienojiet smalki sagrieztus burkānus un ūdeni. Cepjiet līdz gatavībai. Pirms likšanas galdā apkaisiet ar pētersīļiem.
   Svešā gaļa marinādē

  Pagatavošanas panēmiens:
   
Izmantot Svešos uzturā ir diezgan bīstami par cik viņu skābās asinis var izšķīdināt kuņģa gļotādu un izraisīt nesagremošanu un daudzas citas problemas. Tomēr, ja atšķaidīt  asinis attiecībā viens pret diviem un piecienot ēdamkaroti uz iegūtā šķiduma glāzi, iegūsiet lielisku marinādi.
    Pati garšīgākā Svešo daļa – tās ir smadzenes (būs nepieciešams ļoti izturīgs nazis) un izgriezums no iekšējo žoklu apakšējās daļas. Lai līdz tai tiktu, plaši atveriet Svešā rīkli un iebāziet tur roku. Piezīme, pirms tam Svešo nepieciešams nogalināt. Gaļu gatavo tā pat, kā parastu bifšteku. Pirms likšanas galdā iedzert “MezimForte” vai “Lopediumu” pēc garšas.

Sautēti evoki
    Ingredienti:
   
1 evoku ciems;
    30 litru ūdens;
    1 ēdamkarote sāls;
    3 tējkarotes piparu.
    Pagatavošanas paņēmiens:
    V
ārīt evokus 300 grādu temperatūra 2 stundas vai līdz gatavībai. Vilnu varat nenotīrīt, tā piedos ēdienam garšu, kaut arī to ēst, iespejams, kļūs sarežģītāk. Pēc tam, kad gaļa uzvārīsies, atdaliet kaulus. Pievienojiet pāris kilogramus lielos gabalos sagrieztus burkānus un tik pat daudz zirņu. Gatavojiet 30 minūtes uzkarsētā cepeškrāsnī vai atomreaktorā. Sāls un pipari pēc garšas.

  Sautēti evoki de luks   

Pagatavošanas paņēmiens:
   
Sadabūjiet pāris evokus (tos var iegūt jebkurā galaktikas pārtikas veikalā). Apvāriet tos uz lēnas uguns lidz tam, kad kauli atdalās no gaļas. Tas aiznems apmēram stundu. Pēc tam uzmanīgi noņemiet ādu. Tālāk akurāti sagrieziet gaļu mazos gabaliņos (atceraties,, ka evoku kājas un krūtiņa ir īpasi gardas) un ievietojiet to lielā katlā. Gaļas gatavību var noteikt pēc brūnās krāsas. Pievienojiet smalki sagrieztas sēnes un dārzeņus – ēdienu var pasniegt galdā.
    Saimniecei zināšanai:
   
Evoku gaļa, pagatavota pēc dotās receptes, pēc garšas neatšķiras no vistas gaļas!
    Minbarcas cepetis
   Pagatavošanas paņēmiens:
   
Noņemiet minbarca ādu )diplomatus labās neizmantot, tiem stresa dēļ ir pārāk trekna gaļa). Atsevišķi novāriet mugurkaulu, tas jum vēl noderēs. Sacepiet minbacieti uz atklatas uguns. Iepriekš sadalot daļās ievietojiet gaļu lielā katlā. Pievienojiet dārzeņus pēc garšas (mēs rekomendējam izmantot tādus ingredientus kā narnkolu, centavrofeili vai pakmaruti, tomer noderēs arī parastie zaļie augi vai minbaras augi). Vāriet līdz gatavībai. Pirms lietošanas pievienojiet novārījumu, kurš palicis pēc skeleta, un parliecinieties, ka tuvumā nav reindžeru.

Materiāli ņemti no neatkarīgiem interneta resursiem