Daži padomi Lieldienām_1. turpinājums

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

slide0009_image033ZAĻGANDZELTENS

slide0009_image034slide0009_image035slide0009_image036

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

Bērzu lapas

Novārījumu gatavo no jaunu vai kaltētu bērzu lapām. Tās aplej ar ūdeni un kārtīgi nostādina. Iegūtajā šķīdumā vāra olas 10 minūtes.

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

Dzeltenas ābolu mizas

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

Kumelītes

8 ēdamkarotes kumelīšu ziedu pārlej ar 1 litru verdoša ūdens un ļauj pusstundu ievilkties.Pēc tam novārījumu izkāš caur sietu, tajā ieliek vārītas olas un tur 2 stundas.

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

slide0010_image038

DZELTENS

slide0010_image039slide0010_image040slide0010_image041slide0010_image042slide0010_image043slide0010_image044slide0010_image045

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

Kurkuma (imbirs)

3 ēdamkarotes kurkumas ieber 1/2 litrā ūdens. Uzvāra, ieliek olas un ļauj vairākas stundas ievilkties.

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

Valriekstu čaumalas

2 ēdk. valriekstu čaumalu saberž un ievāra 1/2 litrā ūdens. Iegūtajā krāsas šķīdumā uz 1-2 stundām ieliek karstas olas.

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

Pūpolu zari ar mizu

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

Seleriju vai ķimeņu sēklas

</p:colorscheme>

Kliņģerīšu ziedi vai liepu tēja

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

slide0011_image047

GAIŠI DZELTENS

slide0011_image048slide0011_image049slide0011_image050slide0011_image051slide0011_image052slide0011_image053

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

Apelsīnu vai citronu mizas

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

Nātru vai spinātu lapas

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

Burkāni

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

Ābeles zariņu mizas

Zariņu nomizo, mizu iekšpusītes iekasa katliņā un vāra 30 minūtes. Krāsa gatava

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

slide0012_image055

ZILPELĒKS

slide0012_image056slide0012_image057

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

Mellenes

Pēc krāsošanas nedrīkst  slaucīt vēl nenožuvušas olas, jo var nobrukt krāsa.

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

Melleņu kompots (ievārījums) vai upeņu ievārījums

Olas tajā vāra apmēram 10 minūtes, pēc tam ļauj ievilkties vēl otras 10 minūtes, lai košāka krāsa.

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

slide0013_image059

ZILS

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

slide0013_image060

<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>

<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">

Sarkanie kāposti

Sīki sakapātu kāpostu iemērc uz nakti puslitrā ūdens, pievienojot 6 ēdamkarotes baltā etiķa. No rīta tur iekšā ieliek jau vārītas olas.

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>

</p:colorscheme>